Restoration of "La Casa de los Medallones" to restaurant and bathrooms, Paseo de los Tristes (Granada)

Hits smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

The project is in an idyllic setting at the foot of the Alhambra, the traditional home of the medallions is listed in the Special Plan of Alhambra and Alijares. The proposed Rehabilitation of it tries to contain the thrust of the slope and the strong presence of moisture recovered by restructuring the same essence and architectural values ​​of a building of great interest not only for their property in the façade environment if not by stepping on the slope, spatial values ​​and unique elements such as the hallway, the courtyard of stone columns, the main staircase etc ... it is proposed to use the restaurant and swimming area on the top floor, where from this position to enjoy such unique values ​​so different and unique as the nearby presence of the Alhambra, the unbeatable views of Albaicin and the Paseo de los Tristes and direct contact with the lush vegetation on the hillside.

Secciones

Perspectivas